'Ajax haalt met Ward één van meest kundige mensen in top van het voetbal'

'Ajax haalt met Ward één van meest kundige mensen in top van het voetbal'

25 maart - 13:14
184

Ajax haalt met Julian Ward een technisch directeur binnen met 'tentakels tot in de verste uithoeken van de wereld'. Dat stelt Het Parool in een uitgebreide analyse. Wel heeft de 41-jarige Engelsman een 'rafelrandje'.

Volgens de krant geldt Ward in Europa en Zuid-Amerika als één van de meest kundige en veelzijdige mensen in de top van het voetbal. Een doorgewinterde professional bovendien. Zo hielp hij Liverpool tien jaar lang in verschillende functies terug te keren aan de Europese top.

Bij The Reds waren ze allerminst blij met het feit dat Ward in november zijn vertrek aankondigde. Begrip sloeg om in verbazing toen duidelijk werd dat hij op weg is naar Ajax. Bij Manchester City zal dat nieuws net iets anders zijn ontvangen. Ward werkte twee jaar voor The Citizens. Zijn naam viel enkele jaren geleden in 'Spygate'. Samen met Liverpool-collega's, onder wie Michael Edwards, zou hij het gesloten softwaresysteem Scout7 van City bespioneerd hebben door de inloggegevens van een andere scout te gebruiken. Liverpool schikte met de rivaal voor een bedrag van één miljoen pond, zonder schuld te bekennen.

Dat incident mag dan aan Ward kleven, Het Parool is verder louter enthousiast. Naast de ervaring die hij in verschillende functies opdeed, spreekt hij vloeiend Portugees en haalde hij een bachelor en een master in sportwetenschap en talentontwikkeling. Hij staat te boek als een 'workaholic', werkt planmatig en met een duidelijke voetbalvisie.

Waar Ward al meermaals werd gelinkt aan de transfer van Darwin Núñez, zou de Uruguayaan juist op voorspraak van manager Jürgen Klopp naar Anfield zijn gekomen. Het Parool ziet het kleinere budget bij Ajax niet als obstakel, omdat Ward juist zijn strepen vergaarde toen The Reds nog geen wereldtoppers kochten. Hij trok destijds relatief onbekende spelers als Andy Robertson en Stefan Bajcetic aan.

Ook zouden op de laptop van Ward 'vrijwel alle talenten in de hoogste en tweede divisie van clubs in Europa en Zuid-Amerika' staan. Bestuurders en zaakwaarnemers wereldwijd zouden hem kennen. Het geeft Ajax slagkracht op de internationale markt, luidt de conclusie. Naar verwachting tekent Ward spoedig een contract in Amsterdam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie