Tahirovic reageert op Talent van de Maand-prijs

Tahirovic had individuele prijs niet zien aankomen: 'Ben wel een beetje verbaasd'

28 december 2023 om 10:50

Benjamin Tahirovic had niet verwacht dat hij donderdag uitgeroepen zou worden tot Talent van de Maand in de Eredivisie. De middenvelder van Ajax kreeg vooral in het begin van het seizoen behoorlijk wat kritiek, en maakt ook halverwege het seizoen nog niet op iedereen een onuitwisbare indruk. 

"Ik doe blijkbaar iets goed. Het is een mooie prijs om te winnen. Ik ben er blij mee", vertelt Tahirovic als hij de prijs overhandigd krijgt van ESPN. Al snel gaat het over trainer John van 't Schip, onder wie de Bosniër graag werkt. "Iedereen weet dat we het in het begin moeilijk hadden, maar de kwaliteit was er wel altijd. De nieuwe coach en staf gaf ons nieuwe inspiratie. Er kwam nieuwe energie en een positievere instelling. Het resultaat was dat we van de laatste plaats naar de vijfde plek gingen."

Tahirovic, die in december een passnauwkeurigheid had van 90,0 procent, geeft toe dat hij de uitverkiezing niet aan had zien komen. "Ik ben wel een beetje verbaasd. Ik begin nooit een wedstijd met het idee: ik wil de beste speler worden. Ik doe mijn werk, ik steun het team. Als je niet denkt aan die grote dingen, komen die vanzelf."

De twintigjarige controleur, die afgelopen zomer overkwam van AS Roma, kreeg vooral aan het begin flink wat kritiek. "Daar probeer ik niet naar te luisteren, want we moeten het op het veld laten zien. Als we ons druk maken over wat er op sociale media staat, heeft dat invloed op ons spel. Dat wil ik niet. Het betekent dat ik iets goed doe. Ik doe wat ik kan."