'Financiële impuls lonkt voor Groningen: Aston Villa maakt jacht op ex-banneling'

'Financiële impuls lonkt voor Groningen: Aston Villa maakt jacht op ex-banneling'

29-12-2023 07:34
25

Cyril Ngonge mag dromen van een toptransfer naar de Premier League. De 23-jarige Belg heeft zich bij Hellas Verona in de kijker gespeeld van Aston Villa, melden Sky Sport en Tuttomercatoweb. Ook FC Groningen kan daar een slaatje uit slaan.

Ngonge maakte in januari de overstap naar Italië, nadat hij door Groningen uit de selectie was gezet vanwege een reeks misdragingen. De aanvaller is bij Hellas Verona helemaal opgeleefd. Dit seizoen tekende hij voor vier goals en twee assists in veertien optredens in de Serie A. Daarmee zou Ngonge serieuze interesse van Aston Villa hebben gewekt.

Volgens Italiaanse media is de verrassende nummer drie van de Premier League zelfs bereid om te voldoen aan de vraagprijs van tien tot vijftien miljoen euro. Hellas kan het geld goed gebruiken vanwege financiële problemen, waardoor een winterse transfer tot de mogelijkheden behoort. Dat zou ook voor Groningen goed nieuws zijn. Voetbal International schreef eerder dat de Trots van het Noorden een doorverkooppercentage heeft bedongen.