Hansen sprak vlak voor Ajax-exit met Bundesliga-club: 'Ik wou heel graag'

Hansen sprak vlak voor Ajax-exit met Bundesliga-club: 'Ik wou heel graag'

29-12-2023 21:05
10

Sontje Hansen ruilde Ajax eerder dit jaar in voor NEC, maar had ook zomaar naar de Bundesliga kunnen verkassen. De vleugelaanvaller ging op gesprek bij FC Augsburg, wilde aanvankelijk graag tekenen, maar werd uiteindelijk een beetje afgeschrikt door het fysieke Duitse voetbal. 

NEC verraste in de mei met het aantrekken van Hansen, die in De Goffert een contract tekende voor vier jaar. Even daarvoor was Augsburg ook in de race, zo vertelt Hansen bij de Ziggo-podcast Kick 't Met. "Ik wou heel graag naar die Duitse club gaan, maar ging toen een beetje nadenken: hoe ga ik eigenlijk van Jong Ajax naar de Bundesliga... Ik maak het niet bij Ajax 1 en ik heb vier jaar geen negentig minuten gespeeld."

Tot een gesprek kwam het nog wel. "Ik was naar daar gegaan en had een gesprek met hun", blikt de international van Jong Oranje terug. Bij de Bundesliga-club werd hij geconfronteerd met het aantal kilometers dat spelers van Fuggerstädt gemiddeld rennen per wedstrijd. "De laagste loopt elf kilometer. Ik heb één keer elf kilometer gelopen in één wedstrijd. Toen dacht ik gewoon: ik moet een zekerheidje pakken", doelt Hansen op NEC. 

Bij de Nijmegenaren speelde Hansen tot dusver zestien Eredivisie-wedstrijden. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en één assist. 

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!