Dortmund wil Maatsen kopen

'Maatsen staat voor stap naar Bundesliga-top: Nederlander al 'nagenoeg' rond'

29 december 2023 om 22:10
Laatste update: 3 januari om 09:09

Borussia Dortmund is in de race voor Ian Maatsen, aldus 1908.nl. De Duitsers willen de Nederlander wegplukken bij Chelsea, dat bereid is om mee te werken aan een verkoop. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium, zo lijkt het. 

Maatsen maakte vorig seizoen veel indruk bij Burnley, waarmee hij promoveerde naar de Premier League. Daarna keerde hij terug naar Chelsea, waarvoor hij afgelopen woensdag zijn Premier League-debuut maakte. Mogelijk blijft het bij één wedstrijd, want Dortmund is serieus geïnteresseerd, zo is te lezen. 

Chelsea zou al op de hoogte zijn gesteld van de 'concrete belangstelling' van Dortmund. Maatsen zou zelfs al zo goed als persoonlijk rond zijn met de Champions League-opponent van PSV. 1908 spreekt de verwachting uit dat het ook tussen Dortmund en Chelsea wel goed lijkt te komen. 

De Duitse topclub wil de multifunctionele vleugelverdediger voor meerdere seizoenen gaan vastleggen. Vanwege de financiële situatie van Dortmund zou het kunnen dat Maatsen aanvankelijk gehuurd wordt, alvorens hij later definitief overgenomen wordt. De snelle linkspoot werd afgelopen zomer nog in verband gebracht met zowel Feyenoord als Ajax. 

Kort na de bekendmaking van 1908.nl komt ook Voetbal International met het nieuws. VI meldt eveneens dat de interesse 'zeer concreet' is. De clubs zijn met elkaar in gesprek. 

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!