'Greenwood kan binnenlandse toptransfer maken, eerste gesprekken gevoerd'

'Greenwood kan binnenlandse toptransfer maken, eerste gesprekken gevoerd'

30-12-2023 12:13
57

Atlético Madrid onderzoekt de mogelijkheden om Mason Greenwood definitief over te nemen van Manchester United, meldt Marca. De 22-jarige aanvaller speelt tot medio 2024 op huurbasis voor Getafe.

Greenwood was een grote belofte bij United, maar kwam na privéproblemen lange tijd niet in actie. Getafe bood hem een uitweg en in La Liga kent de Engelsman een goed seizoen. Dusdanig goed, dat Atlético zich heeft gemeld. Naar verluidt zijn er al gesprekken gevoerd met United, waar Greenwood nog tot de zomer van 2025 vastligt.

Getafe heeft 25 procent van de transferrechten in bezit, The Mancunians de andere 75 procent. Atlético zal er dus ook met Getafe uit moeten komen. De marktwaarde van Greenwood wordt getaxeerd op 7,5 miljoen euro, waardoor de Spaanse club bij een verkoop in elk geval een bedrag boven de miljoen gaat ontvangen.

Sinds september dit jaar speelt Greenwood bij Getafe. In vijftien officiële wedstrijden kwam hij tot vijf goals en vier assists. Engelse media brachten Greenwood ook al in verband met een vertrek naar FC Barcelona.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!