'Bijzondere' Greenwood toont zich: 'Voor Getafe eigenlijk onhaalbaar'

'Bijzondere' Greenwood toont zich: 'Voor Getafe eigenlijk onhaalbaar'

26-12-2023 19:28
30

Mason Greenwood liet de afgelopen maanden zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Het gevallen toptalent van Manchester United probeert zijn carrière weer vlot te trekken bij Getafe. Met succes, oordeelt trainer Pepe Bordalás. 

Greenwood werd vorig jaar door zijn vriendin beschuldigd van verkrachting en mishandeling. Hoewel zij later alle aanklachten introk, besloot Manchester United na een intern onderzoek dat het beter was voor de 22-jarige aanvaller om (tijdelijk) te vertrekken. In Spanje laat hij bij vlagen weer zijn klasse zien.

In veertien duels in La Liga scoorde Greenwood drie keer en gaf hij vier assists. "Greenwood is een bijzondere speler met veel talent. Als hij weer op honderd procent is, zullen we pas weten wat zijn echte niveau is. Hij heeft alle voorwaarden om in de top te spelen", oordeelt Bordalás in gesprek met MARCA

De coach van Getafe is blij dat de eenmalig Engels international in het Coliseum Alonso Pérez te bewonderen valt. Hij had niet verwacht dat Greenwood haalbaar zou zijn. "Hij had andere opties, hij kon bijvoorbeeld ook in de Serie A spelen, maar er waren veel clubs die het niet aandurfden vanwege wat er allemaal was gebeurd. Uiteindelijk hebben we hem met veel moeite naar Getafe kunnen halen."

Dat Greenwood steeds vaker zijn niveau weet aan te tikken, doet Bordalás goed. "Hij was zich ervan bewust dat hij lang niet had getraind en was heel geduldig en kalm. Wij vertrouwden op zijn talent. Een speler van zijn niveau aantrekken is voor Getafe bijna onmogelijk. We zijn blij en content, want we hebben met hem een geweldige speler en een goede jongen, die goed in de groep past."