'Messi belt oud-teamgenoot voor transfer naar Miami, maar wordt afgewezen'

Messi belt oud-teamgenoot voor transfer, maar krijgt nul op rekest
31 december om 07:58

Inter Miami heeft twee verwoede pogingen gedaan om Marcos Rojo naar Florida te halen, maar de Argentijnse verdediger wil niet vertrekken bij Boca Juniors. Dat meldt het nieuwsblad Clarín. Zelfs toen Lionel Messi hoogstpersoonlijk opbelde, zei de 33-jarige verdediger 'nee'. 

Inter Miami verterkte zich eerder al met Luis Suárez, nadat het enkele maanden daarvoor al Sergio Busquets en Jordi Alba naar de MLS haalde. De club van mede-eigenaar David Beckham wil in aanloop naar het nieuwe seizoen nog een verdediger aantrekken. Rojo was de voornaamste kandidaat om de achterhoede te versterken. 

Zowel Messi als Inter Miami-coach Tata Martino heeft Rojo opgebeld, in de hoop dat hij in zou gaan op het aanbod. De oud-speler van Manchester United, die in 2014 door Louis van Gaal naar Old Trafford werd gehaald, bedankte echter vriendelijk. 

"Ik blijf hier", zou Rojo naar Boca-president Juan Roman Riquelme hebben gestuurd. De linkspoot, die 61 interlands speelde voor de wereldkampioen, wil zijn contract graag uitdienen bij de Argentijnse topclub. Die verbintenis loopt top medio medio 2025. 

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!