Liverpool en Spurs geïnteresseerd in voormalig verdediger FC Groningen

Liverpool en Spurs geïnteresseerd in voormalig verdediger FC Groningen

1 januari - 15:33 Laatste update: 15:51
61

Liverpool en Tottenham Hotspur zouden geïnteresseerd zijn in voormalig FC Groningen-speler Ko Itakura. Dat meldt Fabrizio Romano op X (voormalig Twitter).

De Japanse centrale verdediger staat momenteel onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Volgens Romano heeft Liverpool al meerdere keren scouts naar Duitsland gestuurd om zijn ontwikkeling te volgen. Ook Tottenham heeft zijn oog laten vallen op Itakura. Manager Ange Postecoglou was tijdens zijn periode als trainer van Celtic al gecharmeerd van de Japanner. Ook zou er een transferclausule in zijn contract staan. Deze is echter niet geldig tijdens de winterse transferperiode.

Ko Itakura speelde tussen 2019 en 2021 voor FC Groningen. De toenmalig Eredivisionist huurde hem van Manchester City. Hij speelde 59 wedstrijden voor De Trots van het Noorden. Hierin wist hij één keer te scoren en eenmaal een assist af te geven. De 26-jarige rechtspoot werd daarna verhuurd aan Schalke 04, zijn huidige werkgever kocht hem in 2022 van de Engelse grootmacht.