Van Persie: 'Of straks Manchester City of PSG komt, het maakt niks uit'

Van Persie: 'Of straks Manchester City of PSG komt, het maakt niks uit'

2 januari - 08:10
32

Robin van Persie wil met Feyenoord O19 beslag leggen op de Youth League. De Rotterdamse jeugdploeg kroonde zich begin december tot groepswinnaar en zit zodoende bij de laatste zestien.

"Het doel is om de Youth League te winnen", stelt Van Persie tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat moeten we ook durven uitspreken. Wij willen tegen elk team de strijd aangaan vanuit onze speelwijze. Of straks Manchester City nou hier komt of PSG, maakt niks uit. Wij geloven in onze manier van spelen. Uiteindelijk zijn we hier samen aan het leren winnen. Winnen is ongelooflijk belangrijk, maar hóé je tot winst komt, vind ik even belangrijk."

De veertigjarige trainer herkent zichzelf in zijn spelers. "Dagelijks zie ik mezelf terug", zegt Van Persie. "En dagelijks zie ik momenten waarin ik denk dat spelers anders of beter zouden kunnen handelen. Dan probeer ik altijd die koppeling te maken naar mijn eigen periode als jonge speler en me in hen te verplaatsen. Met als boodschap dat ik hoop dat die jongens beseffen dat ze niet over 20 jaar denken 'had ik maar net een andere houding gehad' of 'had ik er maar meer in gestopt'."

"Dat is ook moeilijk, want ik wil ver weg blijven bij de voetballer die ik was en dat romantische idee", benadrukt de oud-spits. "Dat ben ik niet meer. Ik ben nu hun trainer, maar ik heb die ervaringen wel. Ik wil ze laten leren van de andere keuzes die ik misschien gemaakt zou kunnen hebben."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!