Oud-Feyenoorder maakt indruk: 'Hij heeft de kwaliteiten van een topspeler'

Oud-Feyenoorder maakt indruk: 'Hij heeft de kwaliteiten van een topspeler'

2 januari - 14:33 Laatste update: 17:22
14

Orkun Kökcü kan de wereldtop halen, zo stelt zijn ploeggenoot Fredrik Aursnes. Bij Feyenoord speelde het tweetal al een seizoen samen en vormden ze een duo op het middenveld, en dit seizoen zijn ze herenigd bij Benfica.

Waar Aursnes in de zomer van 2022 naar Lissabon trok, deed Kökcü dat in de voorbije zomer, na het winnen van de landstitel met Feyenoord. "Ik denk dat hij zich hier heel goed voelt", stelt Aursnes tegenover het Portugese medium A Bola. "Aanpassing kost altijd enige tijd, natuurlijk. Dat had ik ook toen ik Noorwegen verliet voor Feyenoord."

"Hij is een fantastische speler en ik denk dat hij dat ook al heeft laten zien", vervolgt de Noor. "Maar hij heeft nog meer te bieden. Ik ben ervan overtuigd dat hij meer gaat laten zien. Zijn potentieel is echt heel hoog. Hij heeft de kwaliteiten van een topspeler en zal verder groeien, ook binnen dit team en in ons spel."

Kökcü en Aursnes vormden bij Feyenoord al een ingespeeld duo op het middenveld, waarna Kökcü zich na het vertrek van Aursnes afvroeg of het wel weer zo goed zou lopen. "Ik denk dat hij zich niet zo verloren voelde als hij voorspelde. Sterker nog, het leek zelfs alsof het hem goed deed, dat ik vertrok. Hij heeft het heel goed gedaan en werd ook kampioen. Feyenoord vorig seizoen de titel zien veroveren, was ongelofelijk. Heel erg knap."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!