'PSV-tegenstander hoort vraagprijs: Chelsea wil cashen met Maatsen'

'Chelsea heeft nieuws voor geïnteresseerde partijen: vraagprijs Maatsen bekend'

2 januari om 19:22
Laatste update: 2 januari om 20:19

Als Chelsea opnieuw ruim 36 miljoen euro kan ontvangen voor Ian Maatsen, dan willen The Blues hem deze winter gaan verkopen. Dat meldt transferjournalist Ben Jacobs. Afgelopen zomer wilde Burnley zo'n 36 miljoen betalen voor Maatsen, maar toen zette de Nederlander zelf een streep door een transfer.

Maatsen staat deze winter op de nominatie om te vertrekken bij Chelsea. De club uit Londen hoopt namelijk een nieuwe spits en centrale verdediger aan te trekken, maar eerst zal er verkocht moeten worden. Recent kwam al naar buiten dat Borussia Dortmund concreet is voor Maatsen. Jacobs weet nu te melden dat de Champions League-tegenstander in de eerste instantie heeft geïnformeerd naar een huurtransfer van Maatsen, terwijl Chelsea dus wil verkopen.

De huidige nummer tien van de Premier League hoopt opnieuw 31,5 miljoen pond - omgerekend ruim 36 miljoen euro - te ontvangen voor de back. Dat was namelijk het bedrag dat Burnley afgelopen zomer wilde betalen om Maatsen definitief over te nemen, na een verhuurperiode. De jeugdinternational zette daar zelf echter een streep doorheen.