Dit verdient van Bronckhorst bij Besiktas

Turkse media onthullen riant salaris van Van Bronckhorst bij Besiktas

3 januari om 10:35
Laatste update: 3 januari om 10:57

Steeds meer details over de aanstelling van Giovanni van Bronckhorst als nieuwe trainer van Besiktas komen naar buiten. Het Turkse Fanatik weet te melden dat de Nederlander een aardig salaris tegemoet kan zien. 

Volgens het Turkse medium heeft Van Bronckhorst een contract voor anderhalf jaar getekend ter waarde van zo'n 1,3 miljoen euro. Dat komt neer op zo'n 72.000 euro per maand. 

Het akkoord tussen Van Bronckhorst en Besiktas kwam als een verrassing. De Turken zijn bezig aan een moeizaam seizoen en namen in november afscheid van Burak Yilmaz, die na zijn vertrek bij Fortuna Sittard aan zijn eerste trainersklus bezig was. Interim-trainer Riza Calimbay stond even voor de groep, maar wordt nu opgevolgd door Van Bronckhorst.

De Nederlandse trainer zou het liefst zijn vertrouweling Jean-Paul van Gastel, de huidige coach van NAC Breda, meenemen naar Turkije. Vooralsnog lijkt dat een lastig verhaal te worden, aangezien de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie al aangegeven heeft niet open te staan voor een tussentijds afscheid.