Mikautadze in Frankrijk voor medische keuring

'Ajax-exit in stroomversnelling: medische keuring woensdag, vrijdag bij selectie'

3 januari om 10:53
Laatste update: 3 januari om 11:37

FC Metz laat geen gras groeien over de terugkeer van Georges Mikautadze. De Georgiër, die door Ajax afgelopen zomer voor zo'n zestien miljoen euro werd gekocht, is naar verluidt al in Frankrijk voor zijn medische keuring. 

Mikautadze wordt volgens de Franse sportkrant L'Equipe woensdag al gekeurd door de nummer veertien van de Ligue 1. Mocht Mikautadze de keuring doorstaan, dan zou hij aankomend weekend tegen Clermont Foot al bij de wedstrijdselectie kunnen zitten. 

De verhuur van Georges Mikautadze aan FC Metz bevat een koopoptie van vijftien miljoen euro. Dat is één miljoen euro minder dan Ajax in de zomer betaalde voor de diensten van de Georgiër. Bovendien heeft Ajax een percentage op doorverkoop bedongen, mocht het zo zijn dat de Fransen Mikautadze definitief overnemen en in de toekomst weer verkopen.

Volgens De Telegraaf wilde Ajax Mikautadze eigenlijk direct weer terug verkopen aan Metz. De Franse club kon echter niet voldoen aan de transfersom van vijftien miljoen euro die de Amsterdammers voor de Georgiër vroegen. Daarom wordt Mikautadze nu verhuurd met een optie tot koop.

Beluister hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!