'Metz kan Mikautadze definitief overnemen van Ajax, eventuele transfersom onthuld'

'Metz kan Mikautadze definitief overnemen van Ajax, eventuele transfersom onthuld'

2 januari - 22:01 Laatste update: 3 januari - 06:26
209

FC Metz heeft een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst die het met Ajax gaat sluiten rond Georges Mikautadze, zo meldt De Telegraaf. Ook de hoogte van een eventuele transfersom is bekend, en benadert het bedrag dat de Amsterdammers zelf hebben betaald voor de aanvaller.

De verhuur van Georges Mikautadze aan FC Metz bevat een koopoptie van vijftien miljoen euro. Dat is één miljoen euro minder dan Ajax in de zomer betaalde voor de diensten van de Georgiër. Bovendien heeft Ajax een percentage op doorverkoop bedongen, mocht het zo zijn dat de Fransen Mikautadze definitief overnemen en in de toekomst weer verkopen.

Volgens de krant wilde Ajax Mikautadze eigenlijk direct weer terug verkopen aan Metz. De Franse club kon echter niet voldoen aan de transfersom van vijftien miljoen euro die de Amsterdammers voor de Georgiër vroegen. Daarom wordt Mikautadze nu verhuurd met een optie tot koop. De Amsterdammers zullen in hun nopjes zijn met de uitkomst die Metz biedt, daar een speler volgens de FIFA-reglementen slechts voor twee verschillende Europese clubs in één seizoen mag spelen. Doordat Mikautadze reeds wedstrijden voor Metz speelde dit seizoen, was een terugkeer naar de Fransen de enige uitweg.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!