Van 't Schip over transferperiode en doel voor Ajax

Van 't Schip bevestigt zoektocht naar Ajax-versterking: 'Zitten daar erg krap'

5 januari om 09:08
Laatste update: 5 januari om 10:27

John van 't Schip hoopt dat Ajax wat versterkingen gaat halen voor het middenveld. Dat vertelt de coach van de Amsterdammers op de clubwebsite. Van 't Schip vindt dat Ajax al erg krap zit op die plekken vanwege de vele blessures.

Onder andere Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos liggen als middenvelders al een tijdje uit de roulatie. "We hebben al weinig op die positie, dus we zitten erg krap", vertelt Van 't Schip vanuit het trainingskamp in Spanje. "Het is januari en we moeten afwachten of er nog iets bij komt. Dat gebeurt meestal op het einde, maar als trainer heb je die het liefst zo snel mogelijk. Als er geen versterkingen komen, gaan we door met deze groep."

Van 't Schip heeft ook een duidelijk doel voor ogen met de Amsterdammers. De tweede seizoenshelft wil hij verder gaan met de schade beperkt houden voor Ajax, want naar eigen zeggen wist hij waar hij aan begon. "We hopen dat we het gat naar plek vier en drie kunnen dichten in de competitie. Dat is een doel, maar dat is in de huidige situatie wel veelgevraagd. Dat wordt de uitdaging en daar moeten we hier de eerste stappen in zetten."

Beluister hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!