AZ haalt Esteves als tijdelijke opvolger Sugawara

AZ maakt transfer wereldkundig en heeft tijdelijke opvolger Sugawara binnen

5 januari om 10:18
Laatste update: 5 januari om 10:48

AZ heeft zich versterkt met Gonçalo Esteves, zo brengt de club vrijdagochtend officieel naar buiten. De negentienjarige Portugees komt op huurbasis over van het tweede elftal van Sporting Lissabon en de Alkmaarders hebben een optie tot koop bedongen.

De ploeg van Pascal Jansen moet het de komende tijd zien te stellen zonder rechtsback Yukinari Sugawara, die met Japan actief zal zijn op de Azië Cup. Esteves is een rechtsback die tevens op het middenveld uit de voeten zou kunnen, en kan gezien worden als tijdelijke opvolger van de Japanner. Indien de samenwerking bevalt, heeft AZ de mogelijkheid de back definitief van Sporting over te nemen.

In het seizoen 2021-2022 kreeg Esteves nog geregeld speeltijd in het eerste van de Portugese topclub. Zo stond hij bijvoorbeeld in de basis toen Ajax het tegen de ploeg opnam in de Champions League. Dit seizoen kreeg Esteves echter nauwelijks speeltijd in het eerste. Na Tiago Dantas en Alexandre Penetra is Esteves de derde Portugees in de selectie van AZ.

Beluister hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!