'Bayern wil maatje voor Kane en praat met 49-voudig Engels international'

'Bayern wil maatje voor Kane en praat met 49-voudig Engels international'

5 januari - 14:36
10

Bayern München is in gesprek met Tottenham Hotspur over een mogelijke transfer van Eric Dier. Dat melden verschillende media als The Athletic en Sky Sport Deutschland. Dier heeft nog maar een half jaar contract in Londen en kan zodoende dus vrij met geïnteresseerde clubs praten.

Ondanks het feit dat Dier nog maar een half jaar contract heeft, wil Bayern hem deze maand al aan de selectie toevoegen. Met de komst van de Engelsman zou de concurrentie voor Matthijs de Ligt moordend worden. Met Kim Min-Jae en Dayot Upamecano had de Nederlander al een aantal zwaargewichten als concurrenten, maar ook Dier is voornamelijk inzetbaar als centrumverdediger.

Als Dier naar Bayern komt, dan zou dat leuk nieuws zijn voor Harry Kane. De spits heeft dan een Engels maatje in de selectie die hij kent van de Engelse nationale ploeg. Dier speelde al 49 wedstrijden voor zijn thuisland en Kane is aanvoerder en speelde 89 interlands. Of Dier ook daadwerkelijk openstaat voor een stap naar Duitsland is onbekend, maar voor Bayern zou de Engelsman een goedkope extra optie zijn.