Grote belofte Tygo Land (17) klopt op de deur bij PSV

Grote PSV-belofte (17) klopt voorzichtig op de deur: 'Maar ik ben niet gek'

7 januari om 17:12

Tygo Land wordt een gouden toekomst voorspeld, maar de talentvolle PSV'er blijft voorlopig geduldig wachten op meer minuten in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. De concurrentie is groot, beseft hij.

Na zijn Eredivisie-debuut, nu vijf maanden geleden, deed Peter Bosz in de competitie geen beroep meer op Land, die zijn minuten maakt bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Dat begrijpt de jeugdinternational wel. "Natuurlijk hoop je op meer minuten, maar ik ben niet gek: er staat een heel goed PSV", wordt Land geciteerd door Voetbal International.

"Als ik kansen krijg, dan moet ik die grijpen", vervolgt Land, die deze week mee mocht op trainingskamp in Spanje. "Ik weet hoe goed het nu gaat. Daar kan ik alleen maar van leren."

De zeventienjarige middenvelder, die vaak wordt vergeleken met Frenkie de Jong, keek zijn ogen uit. "Ik merk wel wat het verschil is tussen mij en echte topspelers. Ik zie nu van dichtbij wat het verschil tussen mij en Joey (Veerman, red.) of Jerdy (Schouten, red.) is. De hoge intensiteit moet ik nog in groeien. Er is geen beter podium voor mij om te kunnen leren."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!