Barça bekert na spannend duel verder, Frenkie de Jong speelt 90 minuten

7 januari - 22:59 Laatste update: 8 januari - 09:55
8

FC Barcelona won zondagavond het Copa del Rey-duel met 2-3 van vijfde diviniost UD Barbastro. Frenkie de Jong deed negentig minuten mee.

Barcelona begon met een sterke basiself aan de wedstrijd en kwam na achttien minuten op 0-1. De Jong startte een tegenaanval met een bal over de verdediging van Barbastro en wist Raphinha te vinden, die vervolgens een lage voorzet gaf op Fermín López. Hij kwam helemaal alleen binnen het strafschopgebied en wist eenvoudig het openingsdoelpunt te maken. Barcelona was de gehele eerste helft de bovenliggende partij, maar een tweede goal bleef uit.

Onterecht afgekeurde goal Barça

Tot in minuut 42 João Félix de 0-2 leek binnen te koppen. De grensrechter stak hier echter een stokje voor, omdat hij dacht dat Félix buitenspel stond. Uit de herhaling leek het erop dat de goal goedgekeurd had moeten worden. Er was geen VAR aanwezig om dit te controleren en dus ging Barça met een 0-1 voorsprong de rust in. Vlak na de hervatting wist Raphinha toch de 0-2 te maken voor Barcelona. In de zestigste minuut deed de thuisploeg wat terug. Uit een hoekschop schoot Adrià de Mesa schiet binnen voor Barbastro.

Spannende slotfase

In de slotfase kregen de Catalanen een penalty. Sergi Roberto gaf een voorzet en Robert Lewandowski kopte de bal tegen de hand van Javito López, waarop de scheidsrechter naar de strafschopstip wees. De Poolse spits schoot vanaf elf meter de 1-3 binnen. Daarmee leek de wedstrijd definitief beslist, maar ook Barbastro kreeg nog een penalty. In de extra tijd scoorde Marco Prat de 2-3, waardoor de slotfase nog spannend werd. Maar de 2-3 werd de einduitslag.