Heracles-trainingskamp eindigt met 'persoonlijk drama': 'Ziet er niet goed uit'

Heracles-trainingskamp eindigt met 'persoonlijk drama': 'Ziet er niet goed uit'

8 januari - 10:42
22

Het trainingskamp van Heracles Almelo in Spanje is zondag in mineur geëindigd. De net teruggekeerde Nikolai Laursen raakte in het oefenduel met PSV (1-1) weer geblesseerd en de voortekenen zijn slecht.

Erwin van de Looi, de nieuwe trainer van Heracles, bevestigt dat in De Telegraaf dat het trainingskamp is geëindigd in een anti-climax. "De eerste berichten zijn dat het er niet goed uitziet met Niko. Het zou voor ons een flinke domper zijn."

Laursen maakte tegen PSV juist zijn rentree, nadat een kruisbandblessure hem negen maanden aan de kant hield. Binnen enkele minuten ging het mis. "Dit is absoluut een persoonlijk drama", aldus Van de Looi. "Het is een heel zuur einde van het trainingskamp voor ons. Ik baal natuurlijk enorm. Ik zag meteen dat het foute boel was. Dat zie je aan de reactie van de speler."

Naast Laursen viel ook Jizz Hornkamp geblesseerd uit. Het is de vraag of hij de Eredivisie-hervatting tegen RKC Waalwijk (vrijdagavond) gaat halen. Van de Looi: "Zijn voet klapte dubbel en hij had veel last. Ik weet niet hoe dat zich ontwikkelt."