Van Duiven op huurbasis weg bij PSV

Kogel door kerk: Van Duiven tekent nieuw contract bij PSV en vertrekt op huurbasis

8 januari om 16:21
Laatste update: 9 januari om 10:01

Jason van Duiven heeft een nieuw contract getekend bij PSV en vertrekt op huurbasis naar Almere City FC. Dat maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. De spits van Jong PSV is erg blij met de stap naar de Eredivisie-club.

Van Duiven tekent een nieuw contract tot 2026 bij PSV. Tot het eind van dit seizoen speelt hij op huurbasis voor Almere City. Voor Van Duiven is het een kans om regelmatig aan speeltijd te komen in de Eredivisie. Op dit moment heeft hij in Eindhoven Luuk de Jong en Ricardo Pepi voor zich, waardoor speeltijd in het eerste van trainer Peter Bosz erg lastig wordt.

Na een aantal goede gesprekken raakte Van Duiven overtuigd van een stap naar Almere. Volgens hem is het een ploeg die goed bij hem past. "Ik heb goede gesprekken gehad met Johan Hansma en Alex Pastoor, en het voetbal en de manier waarop de club wil spelen trekken mij aan. Almere City FC staat voor aanvallend voetbal en als aanvaller ligt mij dat natuurlijk. Ik wil mezelf laten zien en ik ben ervan overtuigd dat ik dit niveau aan kan."

Technisch manager van Almere, Johan Hansma, is content met 'de juiste man' voor de spitspositie bij de promovendus. "Wij zijn al een tijd op zoek naar een spits om onze aanval te versterken en de contacten met PSV lopen al terug tot vorig seizoen. Wij zijn blij dat Jason enthousiast is over ons tactisch plan, de faciliteiten en begeleiding alsmede de ambitie van de club waardoor hij Almere als dé plek ziet waar hij weer een volgende stap in zijn loopbaan kan maken."