Land onder indruk van niveau bij eerste PSV

Talent van PSV kan ogen niet geloven op trainingskamp: 'Zo'n hoge intensiteit'

8 januari om 16:50
Laatste update: 9 januari om 10:01

De zeventienjarige Tygo Land laat zich op trainingskamp van PSV in Spanje op een hele positieve manier zien. De middenvelder maakte indruk in onder andere de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo. Daar is Land zelf ook maar wat blij mee, want hij ziet hoe hoog het niveau ligt bij de Eindhovense formatie.

"Ik merk dat ik verder ben, maar ik merk dat de groep ook verder is", vertelt Land tegenover De Telegraaf wat betreft de groepsdynamiek bij PSV. "Het niveau ligt nu veel hoger dan in de zomer, vind ik. Er is nog een aantal spelers bijgekomen na het trainingskamp en het niveau heeft zich daarna snel doorontwikkeld. Ik merk inderdaad dat ik goed tot mijn recht kom. Zeker in de pass- en trapoefeningen, waarin het niveau heel hoog ligt, omdat ik een type ben, die het vroeg ziet."

Land merkt dat hij goed meegaat met het enorm hoge niveau dat PSV volgens hem aantikt. "De intensiteit ligt zo hoog en de positiespelen zijn zo goed, dat als je op deze trainingen één keer een bal niet helemaal goed aanneemt, die meteen wordt afgesnoept. Dat is een klimaat waarin je als speler heel graag wil zitten. Dit is fantastisch voor mij om mee te maken. Er is voor mij geen beter podium om te trainen en te leren."

Van speeltijd in het eerste elftal, op een invalbeurt tegen Heerenveen na, kwam het dit seizoen nog niet echt voor Land. De middenvelder blijft in zijn achterhoofd houden, dat dit maar aan één persoon ligt. "Dat ligt helemaal in mijn eigen handen. Hoe goed ik het doe en of ik het weet af te dwingen. Er staat natuurlijk een heel goed PSV en ook een heel goed reserveteam. Ik moet mijn kans grijpen als ik die krijg."