PSV benadert Manchester United voor huur van Pellistri

'PSV zet hoog in en klopt bij Ten Hag aan voor mogelijke huur van toptalent'

8 januari om 18:22
Laatste update: 9 januari om 10:01

PSV heeft bij Manchester United geïnformeerd voor Facundo Pellistri. Dat meldt Fabrizio Romano maandagavond. De Eindhovenaren hopen de Uruguayaan te kunnen huren en is inmiddels in gesprek, maar er zijn kapers op de kust.

Ook LA Galaxy gaat zich volgens Romano binnenkort melden bij United voor Pellistri. De Amerikanen zijn echter van plan om een bod uit te brengen, zodat de club de hem definitief kan overnemen. Het is nog niet bekend of United eerder voor een permanente of huurdeal wil gaan als het gaat om Pellistri.

Pellistri kreeg eerder al te maken met interesse uit de Eredvisie. Afgelopen zomer waagd FC Twente een poging om hem te huren. Mede door de goede band met Ten Hag hoopten de Tukkers een kans te hebben, maar de deal kwam uiteindelijk niet van de grond.

Het lijkt erop dat PSV wel een goede kans heeft om Pellistri tijdelijk over te nemen van United. Eerder kwam via The Ahtletic al naar buiten dat de 22-jarige Uruguayaan op de lijst staat om verhuurd te worden. OGC Nice zou ook interesse hebben en die club lijkt een streepje voor te hebben op PSV. Dit omdat sinds kort allebei de ploegen in handen zijn van dezelfde eigenaar: het INEOS van Sir Jim Ratcliffe.

Pellistri werd in de zomer van 2020 door United opgehaald uit Uruguay. De buitenspeler werd daarna voor anderhalf jaar uitgeleend aan Alavés en het laatste jaar zit hij bij de selectie van Erik ten Hag. Tot nu toe maakte hij dit seizoen dertien keer zijn opwachting in een officieel duel voor United. Daarin gaf hij één assist. Pellistri heeft nog een contract tot de zomer van 2025. De achttienvoudig international speelt vooral als rechtsbuiten.