''Here we go': Maatsen verlaat Chelsea en heeft huurtransfer te pakken'

'Here we go': Maatsen verlaat Chelsea en heeft huurtransfer bijna te pakken

8 januari om 22:41
Laatste update: 9 januari om 10:19

Ian Maatsen gaat op huurbasis vertrekken bij Chelsea. De 21-jarige vleugelverdediger komt in de tweede seizoenshelft uit voor Borussia Dortmund, weet transferexpert Fabrizio Romano met zekerheid te melden.

Alles wees er al op dat Maatsen, Dortmund en Chelsea eruit zouden komen en dat is nu gebeurd. De betrokken partijen hebben een mondeling akkoord bereikt, waarin de verdeling van het salaris van Maatsen is meegenomen. Dinsdag reist de dertienvoudig international van Jong Oranje naar Duitsland, woensdag ondergaat hij zijn medische keuring.

De bevestiging van Dortmund en Chelsea zal later deze week volgen. Maatsen stond open voor een tijdelijke exit bij Chelsea wegens zijn gebrek aan speeltijd. Hoewel hij in de voorbereiding een goede indruk achterliet op trainer Mauricio Pochettino, kreeg hij in de eerste seizoenshelft slechts één basisplaats. De jeugdexponent van Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV speelde tot dusver in totaal zestien wedstrijden voor The Blues.

In februari en maart staat Maatsen tegenover zijn oude club PSV, waar hij tussen 2015 en 2018 in de jeugd speelde. Borussia Dortmund en PSV treffen elkaar in de achtste finales van de Champions League.