Barco maakt overstap van Boca Juniors naar Brighton

'Voormalig Ajax-target naar Engeland: Brighton maakt deal van 9 miljoen rond'

9 januari om 18:35

Valentin Barco wordt de eerste winteraankoop van Brighton and Hove Albion. De Argentijnse verdediger van Boca Juniors werd vorig jaar zomer nog gelinkt aan Ajax en staat er in Argentinië heel goed op. Volgens The Athletic ondergaat Barco spoedig zijn medische keuring voor hij naar Brighton trekt.

Eerder werd gemeld dat Manchester City een principeakkoord had met Barco, maar Brighton gaat nu toch met hem aan de haal. De Engelsen betalen iets meer dan negen miljoen euro voor de 19-jarige verdediger, die nog een contract had tot de begin eind 2024. Bij Brighton krijgt Barco een contract voor 4,5 jaar met een optie op nog een extra seizoen in Engeland. 

Barco is al een tijdje een gewild target voor veel Europese clubs. Zoals eerder gezegd kwamen Ajax en Manchester City al uit bij Boca Juniors, maar ook andere Europese topclubs wilden de linksback hebben. Barco kan ook uit de voeten als linkshalf en linksbuiten en is zo multifunctioneel inzetbaar voor Brighton. Bij de Engelse club wordt hij de teamgenoot van Nederlanders Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan-Paul van Hecke.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!