Gambia en Minteh ontsnappen aan vliegramp: 'Iedereen had dood kunnen zijn'

Gambia en Minteh ontsnappen aan vliegramp: 'Iedereen had dood kunnen zijn'

10 januari - 22:36 Laatste update: 22:56
47

Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh is met de nationale ploeg van Gambia ontsnapt aan een vliegramp. Kort na het opstijgen kreeg de Afrika Cup-deelnemer te maken met een ernstig zuurstofprobleem aan boord.

De internationals en technische staf, onder leiding van de Belgische bondscoach Tom Saintfliet, stapte woensdagavond op het vliegtuig naar Ivoorkust, waar over drie dagen de Afrika Cup van start gaat. Het werd een trip om niet snel te vergeten voor de Gambianen. Na twintig minuten moest het toestel rechtomkeert maken om een grote ramp af te wenden.

Door een ernstig zuurstofprobleem aan boord vielen meerdere inzittenden al na enkele minuten in slaap. We hadden allemaal dood kunnen zijn", wordt Saintfliet geciteerd door de Gazet van Antwerpen. Niemand bij Gambia lijkt blijvende schade opgelopen te hebben. Aanstaande maandag speelt het land de eerste groepswedstrijd tegen buurland Senegal.

De aanloop naar de Afrika Cup verliep sowieso al onrustig voor Gambia. De selectie, waaronder Minteh, dreigde aanvankelijk met een boycot, omdat de kwalificatiepremie nog steeds niet ontvangen is. Na een belofte van de voetbalbond ging men toch overstag.

Wil jij alles weten over de Afrika Cup? Luister dan naar de podcast De Atlasleeuwen van VoetbalPrimeur! Check hieronder de eerste aflevering: