Naweeën van bijna vliegramp groot bij Gambia van Minteh: 'We zijn boos en angstig'

Naweeën van bijna vliegramp groot bij Gambia van Minteh: 'We zijn boos en angstig'

11 januari - 16:20 Laatste update: 16:25
17

Tom Saintfiet, bondscoach van het Gambia van Feyenoorder Yankuba Minteh, is zeer geschrokken van de bijna vliegramp. De Belgische oefenmeester laat weten dat de naweeën van het zeer heftige moment behoorlijk groot zijn. 

Saintfiet deelt hoe het voor hem was tijdens de vlucht, waarin er veel te weinig zuurstof in het toestel aanwezig was. "Toen ik op de vlucht in slaap viel had ik een paar hallucinaties. Mijn leven ging aan mij voorbij", citeert Sporza Saintfiet.

Volgens de trainer gaat het nu nog steeds niet helemaal goed met de spelersgroep van Gambia, dat komende maandag de eerste Afrika Cup-wedstrijd speelt tegen Senegal. "Sommige spelers hebben nu ook nog last van hoofdpijn, duizeligheid, braakneigingen. Er zit een raar gevoel in de groep. We zijn boos en angstig. Maar eigenlijk denkt niemand nog aan de Afrika Cup", meent Saintfiet.

Saintfiet wordt vervolgens gevraagd hoe het nu verder moet met de selectie van Gambia. "Straks trainen we ook nog, maar we gaan niemand dwingen. Die vergiftiging zit nog in hun bloed dus het kan gevaarlijk zijn om spelers te pushen. We zullen vooral de schade opmeten, fysiek en mentaal. En dan tactisch werken",  besluit de coach.