Dier maakt overstap van Tottenham Hotspur naar Bayern

Bayern en Tottenham bevestigen volgende deal: routinier trekt naar München

11 januari om 21:13

Bayern München en Tottenham Hotspur hebben de overstap van Eric Dier wereldkundig gemaakt. De Engelse verdediger maakt op huurbasis de overstap naar Duitsland, met een optie tot koop aan het eind van dit seizoen. Tottenham Hotspur heeft de vervanger van Dier ook al binnen.

Voor Dier betekent zijn overstap naar Bayern een einde aan een tijdperk van bijna tien jaar bij Tottenham Hotspur. De verdediger maakte in 2014 de overstap van Sporting CP naar de Spurs. Dier heeft nog een contract tot de zomer van 2024, dus de kans is groot dat Bayern hem aan het eind van dit seizoen gratis zal overnemen. De Engelse verdediger kwam in totaal 365 keer uit voor Tottenham Hotspur.

Dier is een heel blij man dat hij naar een club als Bayern München mocht vertrekken. "Deze overstap is een droom die uitkomt voor mij. Als kind hoopte ik ooit op een dag voor deze club te mogen spelen en nu gaat het gebeuren. Dit is zo’n grote club met een enorme historie. Ik wil mijn teamgenoten helpen en de fans blij maken in de Allianz Arena. Voor mij één van de mooiste voetbalstadions die er is."

In München treft Dier een echte voetbalvriend in Harry Kane. De twee speelden talloze wedstrijden samen in het Engelse nationale elftal en bij Tottenham Hotspur. Matthijs de Ligt krijgt daarmee wel een nieuwe concurrent. De Nederlander kent Dier nog wel, aangezien hij inviel in de befaamde halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur.