Barça verslaat Osasuna en zorgt voor Clásico-finale voor Supercopa in Saudi-Arabië

11 januari - 21:54
56

FC Barcelona heeft de finale van de Spaanse Supercopa bereikt. Met een 1-0 overwinning op Osasuna in een weinig attractieve wedstrijd was een goal van Robert Lewandowski genoeg. De finale is een Clásico tegen Real Madrid.

Xavi durfde het in de halve finale in Riyadh Saudi-Arabië aan met Frenkie de Jong vanaf de aftrap. Pedri zat voor het eerst sinds lange tijd bij de wedstrijdselectie, maar hij viel pas aan het eind van de wedstrijd in. Voor Barça is de Supercopa nog een grote kans op een prijs, aangezien de achterstand op Girona en Real Madrid in de competitie nu al tien punten bedraagt.

In de eerste helft was het zoeken naar de spaarzame leuke momenten, maar Barcelona deed wel de best om de druk te houden. De ploeg van Xavi probeerde nog een aantal keer een penalty te versieren, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee. Wel moest Barça nog voor rust afscheid nemen van Raphinha. De Braziliaan werd geblesseerd vervangen door jongeling Lamine Yamal.

Na rust lukte het dan eindelijk wel voor Barcelona. Lewandowski brak de ban en zorgde voor de voorsprong van de Catalanen. Daarna gingen de kansen over en weer, waarbij ook Iñaki Pena erg belangrijk was voor Barça. De vervanger van Marc-André ter Stegen hield de Catalanen op de been en zorgde zo voor een finaleplek voor Barcelona. Het slotakkoord was voor Yamal. De jongeling gooide de wedstrijd in het slot en bracht Barça daarmee naar de eindstrijd/. De finale vindt ook plaats in Saudi-Arabië tegen Real Madrid.