Frenkie de Jong uitgeroepen tot MVP: 'Elegant en helderziend'

Frenkie de Jong uitgeroepen tot MVP na Barça-zege: 'Elegant en helderziend'

12 januari om 07:20

Frenkie de Jong was donderdag de dirigent op het middenveld van FC Barcelona tijdens de zege op Osasuna in de halve finale van de Spaanse Supercup. Spaanse media zijn te spreken over het optreden van de Oranje-ster, die werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Zonder groots te spelen won Barça met 2-0 van de formatie uit Pamplona. 'Het was zeker niet zijn meest briljante wedstrijd van het seizoen, maar Frenkie's elegantie en oplossende vermogen leverden hem de titel op van MVP', oordeelt Diario SPORT. 'De betrouwbaarheid van de oud-Ajacied is samengevat in het feit dat hij de bal 96 keer aanraakte en 93 procent van de door hem gegeven passes succesvol was.'

Ook in het spelersrapport van SPORT valt de term 'betrouwbaar'. De Jong krijgt een 6 van de Catalaanse sportkrant. 'Hij stond aan het begin van de acties, maar had verder naar voren geen impact. Natuurlijk was hij de hele wedstrijd nauwkeurig in zijn eenvoudige passes.' Mundo Deportivo klinkt enthousiaster. 'Helderziend tussen de linies', luidt het oordeel. MARCA beloont de Nederlander met een 6,5. 'De Jong was niet zo beslissend als bij andere verplichtingen, maar wel zorgvuldig.'

Volgens Diario AS speelde De Jong 'goed, vooral na de invalbeurt van Pedri'. Dat laatste beaamt hij zelf. "Pedri is een speler met buitengewoon veel talent, hij maakt het verschil. Het voetbal is vloeiender als hij in het veld staat. We zijn blij dat hij terug is", stelt de ex-Ajacied, die hoopt dat Barça een stijgende lijn inzet. "Ik hoop dat het vanaf nu weer klikt. We moeten ons verbeteren en dat zijn we aan het doen. We hebben een vrij nieuw team, met veel wisselingen en blessures. Dan heb je tijd nodig om aan je ploeggenoten te wennen."

De Catalanen spelen zondag de finale tegen aartsrivaal Real Madrid. De aftrap van El Clásico is om 20.00 uur Nederlandse tijd.