Gerucht uit Argentinië: 'Ajax spot Boca -talent als versterking voor middenveld'

Gerucht uit Argentinië: 'Ajax ziet in Boca-talent versterking voor middenveld'

12 januari om 17:25
Laatste update: 12 januari om 17:36

Ajax wordt in Argentinië gelinkt aan Boca Juniors-middenvelder Jabes Saralegui. Volgens El Crack Deportivo volgen de Amsterdammers het twintigjarige talent al een tijdje.

Het is geen geheim dat Ajax deze transferwindow naarstig op zoek is naar versterking voor op het middenveld. Zo haalde interim-directeur Kelvin de Lang Kian Fitz-Jim al eerder terug van zijn huurperiode bij Excelsior, terwijl ook Jordan Henderson in beeld is bij Ajax. Nu wordt de Nederlandse recordkampioen in Argentinië gelinkt aan Saralegui.

Volgens El Crack Deportivo kijkt Ajax al een tijdje naar de middenvelder, die enkele maanden geleden zijn debuut maakte voor Boca. De huidige nummer vijf van de Eredivisie zou Saralegui al op de korrel hebben gehad toen hij nog in het tweede elftal van Boca speelde. De Argentijnse grootmacht wil zijn talentvolle opleidingsproduct niet verkopen, maar een goed aanbod zou alsnog voor een transfer kunnen zorgen.

El Crack Deportivo was ook het medium dat Ajax afgelopen zomer nog aan Valentín Barco linkte, die Boca Juniors nu gaat verruilen voor Brighton & Hove Albion. Saralegui is een centrale middenvelder die ook als linker- en rechtermiddenvelder uit de voeten kan. Tot dusver speelde hij vier wedstrijden in de hoofmacht van Boca Juniors, terwijl hij ook op het veld stond toen de talenten van Boca in de Intercontinental Cup stuitten op de talenten van AZ. In dat duel maakte Saralegui veel indruk.