Opvallend ontslag bij MVV: 'commercieel manager weg door foto in lingerie'

Opvallend ontslag bij MVV: 'commercieel manager weg door foto in lingerie'

12 januari - 17:56 Laatste update: 18:51
177

Melina Luijendijk is om een opmerkelijke reden gestopt als commercieel manager van MVV Maastricht. Door een foto die gemaakt is op een themafeest, waarop Luijendijk in lingerie poseert, heeft de Keuken Kampioen Divisie-club besloten om de samenwerking te beëindigen.

Op LinkedIn maakt Luijendijk haar vertrek bij MVV bekend, met daarbij ook het verhaal. De Bredase hield het zo'n vijf maanden vol als commercieel manager van de club. Volgens Luijendijk is de aanleiding een foto op 'een themafeest in privésfeer'. De foto, waarin ze in lingerie poseert, is met haar goedkeuring openbaar gemaakt. 'Deze is gevonden en vervolgens verspreid. Een enkeling heeft aangegeven de foto als ongepast te ervaren, uit hoofde van de functie die ik voor MVV uitoefende', schrijft Luijendijk. 'De foto offline halen werd niet als afdoende ervaren en heeft uiteindelijk geleid tot het einde van de samenwerking.'

Luijendijk kwam op voorspraak van directeur Laura van Leeuwen naar MVV toe, nadat ze eerder actief was bij onder meer Sunweb en ABN Amro. De Limburger heeft MVV om een reactie gevraagd, maar de club bevestigt noch ontkent het opmerkelijke verhaal van Luijendijk. "Dit is een kwestie tussen werknemer en werkgever, daar doen wij geen uitspraken over", zo reageert een woordvoerder.