Bayern verslaat Hoffenheim van Weghorst in eerste duel na overlijden Beckenbauer

Bayern verslaat Hoffenheim van Weghorst in eerste duel na overlijden Beckenbauer

12 januari - 22:26 Laatste update: 22:30
5

Bayern München heeft vrijdagavond relatief eenvoudig afgerekend met het TSG Hoffenheim van Wout Weghorst. In Zuid-Duitsland, waar voorafgaand aan het duel het overleden clubicoon Franz Beckenbauer werd geëerd, werd het 3-0 voor Der Rekordmeister. 

Beckenbauer liet eerder deze week op 75-jarige leeftijd het leven. De libero van weleer had (en heeft nog altijd) een enorme status. Het eerbetoon werd dan ook groots aangepakt. Na een indrukwekkende minuut stilte werd er gevoetbald. Met Matthijs de Ligt in de basis kwam Bayern na een kleine twintig minuten op voorsprong. Jamal Musiala schoot binnen vanuit een haast onmogelijke hoek: 1-0. 

Het duurde vervolgens erg lang voordat het publiek in München opnieuw kon juichen. Pas in de 70e minuut werd de score verdubbeld, via opnieuw uitblinker Musiala. De aanvallende middenvelder werkte af na een aanval die hij zelf opzette. De 2-0 kwam op een goed moment voor Bayern, want Hoffenheim kreeg in de periode daarvoor wel degelijk kansen. In de slotfase werd het ook nog 3-0. Harry Kane nam de treffer voor zijn rekening en laat daarmee zien ook in 2024 weer op dreef te zijn. 

Bayern nadert koploper Leverkusen nu tot één punt. De ploeg van Jeremie Frimpong en trainer Xabi Alonso komt zaterdag in actie. Dan staat het uitduel met FC Augsburg op het programma.