FC Utrecht slaat transferslag: Echt, ik ben zo blij dat ik hier ben

FC Utrecht slaat transferslag: "Echt, ik ben zo blij dat ik hier ben"

14 januari - 15:10
10

Sam Lammers heeft 'echt enorm veel zin' in zijn avontuur bij FC Utrecht. De van Rangers FC gehuurde spits, die zondagmiddag tegen Vitesse meteen een basisplaats heeft, heeft hoge verwachtingen van zichzelf.

"Ik durf te zeggen dat ik in het buitenland een veel completere spits ben geworden ten opzichte van mijn tijd bij sc Heerenveen", zegt Lammers in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij maakte negentien goals in zijn laatste Eredivisie-seizoen, maar wist vervolgens niet te slagen bij Atalanta Bergamo, Eintracht Frankfurt, Empoli, Sampdoria en Rangers.

Toch keert Lammers terug als een verbeterde versie van zichzelf, stelt hij. "Feit is ook dat je het op het veld wil laten zien. Een voetballer wil voetballen, hè? Bij Rangers was het de vraag of ik in de tweede seizoenshelft veel aan bod zou komen. Vandaar mijn keuze voor FC Utrecht, een club die me altijd al heeft aangesproken. Ik geloof erin dat we met deze selectie, die heel veel goede spelers telt, een mooie tweede seizoenshelft tegemoet gaan."

Waarom heeft Lammers gekozen voor Utrecht? "Het gevoel is voor mij heel belangrijk. Ik hoefde echt niet per se weg bij Rangers, een prachtige club natuurlijk. Maar als je in gesprekken dan merkt hoe graag Jordy (Zuidam, red.) en de trainer (Ron Jans, red.) me naar FC Utrecht wilden halen, zet je dat wel aan het denken. Echt, ik ben zo blij dat ik hier ben."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!