Kogel door de kerk: Advocaat (76) naar Curação

Kogel door de kerk: Advocaat (76) weer aan de slag, met Pot en Jansma

15 januari om 13:26
Laatste update: 15 januari om 13:34

De kogel is door de kerk: Dick Advocaat gaat aan de slag als bondscoach van Curaçao. Cor Pot, Kees Jansma en Casper van Eijck worden onderdeel van zijn technische staf.

Advocaat (76) weet van geen ophouden en voegt dus een nieuw hoofdstuk toe aan zijn lange trainerscarrière. Hij gaat met Pot, Jansma en Van Eijk nog op zoek naar een assistent-bondscoach uit Curaçao zelf, meldt De Telegraaf.

Curaçao zat sinds kort zonder bondscoach. Dean Gorré stond voor het laatst voor de groep bij de nationale ploeg. Zijn voorganger was Remko Bicentini. Advocaat begint deze week aan zijn bondscoachschap door in Nederland om tafel te gaan met meerdere internationals.

Het is voor Advocaat de eerste klus sinds hij in 2023 stopte bij ADO Den Haag. Hij was eerder werkzaam bij onder meer PSV, Feyenoord, AZ, Rangers FC, Zenit Sint-Petersburg en Fenerbahçe en de nationale ploegen van Nederland, Rusland, België, Servië en Irak.

Curaçao is de nummer negentig op de FIFA-ranking. Onlangs werd oud-keeper Khalid Sinouh benoemd tot technisch directeur. Hij is volgens lokale media in gesprek met spelers als Armando Obispo, Shurandy Sambo (beiden PSV), Riechedly Bazoer (AZ), Sontje Hansen (NEC), en Tahith Chong (Luton Town).

Lees meer over:

Deel via