Slecht nieuws voor Dost en NEC

Dost en NEC krijgen deksel op de neus: 'Snelle terugkeer uitgesloten'

15 januari om 17:50

Een terugkeer op het voetbalveld zit er voorlopig nog niet in voor Bas Dost. De NEC-spits had maandag zijn laatste controle in het ziekenhuis en die wees uit dat hij langer moet revalideren van zijn ontstoken hartspier.

Dost hoopte in januari weer terug te keren, maar krijgt nu de deksel op de neus. Wanneer de 34-jarige aanvaller weer kan voetballen is nog niet duidelijk, meldt NEC via de eigen clubkanalen. "Vandaag ontving Dost nieuwe testuitslagen, die helaas aangaven dat er een langere periode van rust benodigd is", laat de club uit Nijmegen weten. "Om die reden is een eventuele snelle terugkeer op het voetbalveld uitgesloten."

Dost zakte eind oktober in elkaar tijdens de uitwedstrijd tegen AZ en bleek aan een ontstoken hartspier te lijden. Begin januari was technisch directeur Carlos Aalbers nog hoopvol over de rentree van de goalgetter. "Hij zegt dat hij gaat terugkomen. Hopelijk gaat dat ook gebeuren. Dat zou mooi zijn voor Bas en voor NEC. Hij wil laten zien dat hij zo geen afscheid wil nemen, maar gezondheid gaat boven alles", vertelde Aalbers tegenover NEC TV.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!