Vitesse moet vrezen voor AFC-supersub: 'Vrienden zetten een tientje in'

16 januari - 10:08 Laatste update: 11:01
10

Wessel Been hoopt met AFC weer te kunnen stunten in de KNVB Beker. De Amsterdamse amateurploeg schakelde PEC Zwolle en de amateurs van Volendam uit dankzij twee invalbeurten van de twintigjarige spits.

Het verhaal van Been lijkt rechtstreeks uit een jongensboek te komen. Bij zijn debuut voor AFC scoorde hij binnen een minuut met zijn allereerste balcontact. Door deze goal werd PEC Zwolle, ook nog eens zijn ex-club, uitgeschakeld in het bekertoernooi. "Ja, je verzint het inderdaad niet. Op de wedstrijddag hoorde ik pas dat ik mee mocht omdat Melvin Platje ziek was en hebben ze mij nog moeten inschrijven", vertelt hij aan De Telegraaf.

In de volgende ronde schakelden AFC de amateurs van Volendam ook met 1-0 uit. Wederom door een doelpunt van invaller Been. Dit keer scoorde hij vijf minuten na zijn invalbeurt. "Dat vonden mijn ploeggenoten rijkelijk laat", grapt de spits.

Bij de herstart van de Tweede Divisie op zaterdag sloeg de supersub alweer toe na slechts vier minuten, tijdens de 5-1 overwinning op Jong Almere. Als de boomlange spits (1.98 meter) het veld in komt lopen tegen Vitesse, zouden de Arnhemmers wel eens nerveus kunnen worden. "Mijn vrienden vragen zich af of het niet de hoogste tijd wordt dat ik in de basis sta. We gaan het zien", zegt Been. "Maar misschien is het beter dat we het momentum nog even behouden", voegt hij er laconiek aan toe.