Lovende woorden voor potentiële Oranje-klant: ‘Hij had Stengs in de broekzak'

Lovende woorden voor potentiële Oranje-klant: ‘Hij had Stengs in de broekzak'

17 januari - 14:30 Laatste update: 15:06
10

Othmane Boussaid speelde bij NAC Breda samen met onder anderen Thom Haye, Nick Olij, Bart Verbruggen en Sydney van Hooijdonk, maar Jan Paul van Hecke maakte de meeste indruk. Dat vertelt Boussaid in gesprek met VP-hoofdredacteur Dennie van Laar in de nieuwe podcast VP's Atlas Leeuwen. De centrale verdediger slaagde er op jonge leeftijd al in een gevreesd AZ-trio uit te schakelen.

NAC beleefde begin 2020 een bekersprookje. De Brabanders waren achtereenvolgens PSV en AZ de baas. Boussaid roemt Van Hecke als één van de steunpilaren. "Ik vond Van Hecke echt goed. Hij heeft denk ik tien, elf wedstrijden gespeeld, maar wat hij in die wedstrijden gedaan heeft is echt niet normaal. Voetballend, verdedigend, je kon er gewoon niet langs", zegt de smaakmaker van FC Utrecht in VP's Atlas Leeuwen, de Afrika Cup-show van VoetbalPrimeur.

Vooral na een ijzersterk optreden tegen AZ wist Van Hecke de schijnwerpers op zich gericht. "Ik weet nog dat we in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen AZ speelden. Zij hadden Idrissi, Boadu en Stengs, maar Van Hecke had al die mannen in de broekzak", roept Boussaid in herinnering. Een halfjaar later maakte de mandekker de transfer naar Brighton, dat daarmee een aantal Nederlandse clubs aftroefde. "Er was toen heel veel belangstelling voor hem. Utrecht wilde hem destijds ook, maar hij koos voor Brighton", aldus de buitenspeler.

Van Hecke heeft zich dit seizoen opgewerkt tot een gewaardeerde kracht bij Brighton, dat momenteel achtste staat in de Premier League. De 23-jarige verdediger kwam in vijftien van de twintig competitieduels in actie en stond dertien keer in de basis.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!