Advocaat Ihattaren verbaasd: 'Het gaat om eenvoudige mishandeling'

Advocaat Ihattaren verbaasd: 'Het gaat om eenvoudige mishandeling'

19 januari - 15:20
107

Niek Hendriksen, de advocaat van Mohamed Ihattaren, is verbaasd dat de speler van Slavia Praag wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Hendriksen bevestigt dat Ihattaren wordt vervolgd voor 'lichte mishandeling' van diens toenmalige vriendin Yasmine Driouech, inmiddels de vrouw van de voetballer.

In februari 2023 stapte Driouech naar de politie, waarna Ihattaren werd aangehouden. Later wilde ze haar verklaring intrekken en trouwde het stel. Toch wil het OM de zaak niet afhandelen zonder de rechter. "Het gaat hier om een eenvoudige mishandeling. Dit had echt anders gekund. Nu krijgen we straks bij de rechtbank al die heisa weer", stelt Hendriksen, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

"Neem al die mensen die echt niet weten waar het over gaat, die dan roepen dat 'hij zomaar in de gevangenis kan belanden'. Nou, ik hang mijn bef aan de wilgen als hij hiervoor de gevangenis ingaat, dan is er echt wat mis. Het Openbaar Ministerie had dit ook prima buiten de rechter om kunnen afhandelen", aldus de advocaat.

Naast de lichte mishandeling wordt Ihattaren ook vervolgd voor 'poging uitlokking bedreiging'. Ihattaren heeft geprobeerd iemand aan te zetten een ander te bedreigen. Die bedreiging is nooit gebeurd.