Premier League-koploper Liverpool loopt uit, Gakpo valt in en geeft assist

Premier League-koploper Liverpool loopt uit, Gakpo valt in en geeft assist

21 januari - 19:27
37

Liverpool staat voorlopig vijf punten los in de Premier League. De uitwedstrijd tegen het goed presterende AFC Bournemouth leverde zondagavond enkel probleem op voor The Reds, waar Cody Gakpo en Ryan Gravenberch invielen: 0-4.

Gravenberch en Gakpo begonnen op de bank in het Vitality Stadium, maar Virgil van Dijk en Bournemouth-spelers Justin Kluivert en Luis Sinisterra stonden wel aan de aftrap. Het affiche beloofde veel: Bournemouth en Liverpool verzamelden in hun laatste tien Premier League-duels elk 22 punten. Dat is meer dan alle andere teams over dezelfde periode.

Toch was er weinig spektakel te bespeuren in de eerste helft. Kluivert ontsnapte aan een rode kaart, na een stevige tackle op Luis Díaz. Vroeg in de tweede helft was het wel raak: Diogo Jota vond Darwin Núñez, die geheel vrijstaand de 0-1 binnenwerkte.

Invallers Gakpo en Gravenberch zagen vervolgens dat Jota de show stal in het restant van de wedstrijd. De Portugese aanvaller tekende voor zowel de 0-2 als 0-3 tegen Bournemouth. Bij de eerste goal van Jota was Gakpo de aangever. In de blessuretijd bepaalde Núñez de eindstand op 0-4.

Door de zege heeft Liverpool nu vijf punten meer dan nummer twee Manchester City, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.