'Exit aanstaande: Vertessen gaat PSV na veertien jaar toch verlaten'

'Exit aanstaande: Vertessen gaat PSV na veertien jaar verlaten'

23 januari om 10:08
Laatste update: 23 januari om 10:35

De wegen van PSV en Yorbe Vertessen lijken deze winter toch te scheiden, meldt Voetbal International. Union Berlin wil doorpakken en de 23-jarige aanvaller in januari nog inlijven.

PSV met trainer Peter Bosz hield zijn poot lange tijd stijf, maar er is nu toch beweging. De Eindhovense club is bereid mee te werken aan een vertrek van de Belg. Dat gaat wel pas na de bekerwedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande woensdag gebeuren. Dat heeft te maken met de fitheid van Noa Lang en Hirving Lozano. Het tweetal is op de weg terug van een blessure en bijna weer volledig inzetbaar voor Bosz.

Als Ismael Saibari weer terug is van de Afrika Cup én Lang en Lozano weer volledig fit zijn, dreigt Vertessen vierde of vijfde keus te worden in de PSV-voorhoede. Bosz begrijpt dat de aanvaller wil vertrekken en de Eindhovenaren lijken te gaan meewerken aan een exit. Met de transfer van Vertessen naar Union gaat ongeveer vijf miljoen euro gemoeid.

Union hoopt komend weekend tegen SV Darmstadt 98 al te kunnen beschikken over Vertessen. Met een naderend vertrek komt er een einde aan veertien jaar PSV voor de Belg. In de hoofdmacht speelde hij precies honderd wedstrijden, waarin hij achttien keer scoorde en tien assists gaf. Mogelijk komt duel 101 er nog tegen Feyenoord.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!