Ajax houdt Ávila en Medic in Amsterdam

'Ajax geeft zoektocht naar nieuwe clubs op en houdt tweetal in Amsterdam'

24 januari om 12:11

Jakov Medic en Gaston Ávila blijven de tweede seizoenshelft bij Ajax. De Amsterdamse club stond open voor een tijdelijk vertrek van het tweetal, maar dat gaat naar alle waarschijnlijkheid niet meer gebeuren.

'Ajax hoopte deze winter een oplossing te vinden voor Jakov Medic en Gaston Ávila', schetst het Algemeen Dagblad in een analyse. De zoektocht naar een oplossing was op voorhand al een lastige, omdat spelers niet voor drie Europese clubs in één seizoen mogen uitkomen. Ávila had voor zijn komst naar Ajax nog voor Royal Antwerp FC gespeeld, terwijl Medic al voor FC St. Pauli in actie kwam.

Inmiddels heeft Ajax de hoop 'helemaal opgegeven' dat Ávila deze winter nog verkocht of verhuurd wordt. Dat komt vooral door de zware kruisbandblessure die de Argentijnse verdediger op de training heeft opgelopen. De Amsterdammers verwachten in de laatste week van de transferperiode ook geen nieuwe club voor Medic meer te vinden.

Medic kwam tot dusver in vijf Eredivisie-wedstrijden in actie. Datzelfde geldt voor Ávila, die nog geen onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!