Ruiter vertelt over bizar buitenlands avontuur bij FC Nordsjaelland

Bizar avontuur van één maand in Denemarken: 'Vlucht geannuleerd, koffer weg...'

24 januari om 17:00

Robbin Ruiter heeft in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, een boekje opengedaan over zijn opmerkelijke avontuur in Denemarken. De voormalig doelman van onder meer FC Utrecht en PSV tekende in december voor een maand bij FC Nordsjaelland, maar speelde daar geen enkel duel.

Na zijn transfervrije vertrek bij SC Cambuur was Ruiter enkele maanden transfervrij. Aan het einde van 2023 klopte Nordsjaelland plotseling bij hem aan: de oude club van Mohammed Kudus kampte met een acuut keepersprobleem, waardoor Ruiter werd aangetrokken. "Nordsjaelland had een acuut keepersprobleem: twee doelmannen waren geblesseerd geraakt", zegt hij in #DoneDeal. "Ze wisten niet hoe ernstig dat was. Daarnaast had Nordsjaelland een hele jonge derde keeper (Andreas Gülstorff, red.), met wie ze het niet helemaal aandurfden. Het was dus de bedoeling dat ik zou gaan spelen."

Het Deense avontuur van de routinier startte direct hectisch. "Op een vrijdag zat ik thuis, met de kinderen. Toen werd ik gebeld door mijn zaakwaarnemer: of ik interesse had om naar Denemarken te gaan. Ik stond er wel voor open. Mijn zaakwaarnemer zou erop terugkomen, maar niet veel later belde hij weer, met de technisch directeur van Nordsjaelland. Toen moest ik 's avonds direct vliegen. Mijn vriendin was die middag aan het werk, dus ik heb mijn koffers gepakt, mijn kinderen naar mijn schoonouders gebracht en daarna ben ik naar Schiphol gegaan."

Op de luchthaven kreeg Ruiter direct te maken kreeg met de eerste tegenslagen van zijn avontuur. "Vanwege de weersomstandigheden werd mijn vlucht geannuleerd. Ik kon toen geen nieuwe boeken, terwijl mijn koffer weg was. Uiteindelijk ben ik met mijn vader naar Denemarken gereden, vanaf 0.00 ’s nachts tot de volgende ochtend. Dat was een lekker begin", zegt de geboren Amsterdammer met een knipoog. "Toen ik om 11.00 uur aankwam bij Nordsjaelland, werd ik direct medisch gekeurd. Vervolgens sloot ik aan bij de bespreking en training, terwijl er een uitwedstrijd bij Odense op het programma stond."

"In mijn eerste twee dagen daar heb ik maar een half uurtje geslapen. De coach had me ook niet echt zien trainen, waardoor hij toch die jonge keeper liet spelen", gaat Ruiter verder. "Hij deed het ook goed, waardoor hij mocht blijven staan in de daaropvolgende wedstrijden. Dat was begrijpelijk, maar wel jammer voor mij. Ik kwam daar echt om te spelen. Later bleken de blessures van de andere keepers ook niet zo ernstig als gedacht. Er zat dus geen vervolg in, waardoor het bij een maand is gebleven."

Na zijn kortstondige avontuur in Denemarken is Ruiter nu weer transfervrij. De 36-jarige sluitpost hoopt zijn loopbaan nog een vervolg te kunnen geven. "Ik sta eigenlijk overal voor open. Ik heb mijn carrière nog niet helemaal afgesloten. Ik had afgelopen zomer graag meteen ergens getekend. Ik denk dat ik uiteindelijk nog wel prima wedstrijden heb gespeeld bij Cambuur, ondanks dat we degradeerden. Het zou mooi zijn als er nog iets voorbij komt. Twee weken geleden leek ik naar Cyprus te gaan, maar dat is op een haar na niet doorgegaan. Er zit af en toe nog iets in het vat, maar ik ben ook realistisch: als het niet komt, dan kijk ik wat er op maatschappelijk gebied op mijn pad komt."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!