Williams knikkert Barcelona 48 uur na Afrika Cup-duel met Ghana uit Copa del Rey

25 januari - 00:06 Laatste update: 00:12
72

FC Barcelona is woensdagavond in de kwartfinale van de Copa del Rey uitgeschakeld door Athletic Bilbao. Het duel draaide uit op een verlenging, waarin nota bene Iñaki Williams, 48 uur terug nog met Ghana uitkomend op de Afrika Cup, het beslissende doelpunt maakte. Het is voor Frenkie de Jong en co. de zoveelste teleurstelling in een korte periode.

Barcelona begon, zeker niet voor het eerst, ronduit dramatisch aan de wedstrijd. San Mamés veerde al na iets meer dan een halve minuut op, toen Gorka Guruzeta scoorde na een fout van Lamine Yamal.

De bezoekers, waar De Jong een basisplaats had, repareerden de schade na een klein halfuur. Robert Lewandowski nam het doelpunt voor zijn rekening, maar had daarbij wel het nodige geluk. Bilbao-linksback Yuri Berchiche wilde de bal wegwerken, maar schoot 'm in plaats daarvan tegen de Poolse spits aan.

Op slag van rust werd het 1-2 voor Barcelona. Yamal, die bij de treffer van Bilbao een negatieve hoofdrol speelde, maakte zijn foutje goed. Na een lange dribbel en kap naar binnen schoot de zestienjarige vleugelspeler raak in de verre hoek. Na rust ging de thuisploeg opzoek naar de gelijkmaker, die kwam er snel, want Barcelona kwam weer eens niet scherp uit de kleedkamer. Oihan Sancet knikte een voorzet van Nico Williams tegen de touwen.

In het restant van de reguliere speeltijd kreeg zowel de thuisploeg als Barça kansen op de zege. Yamal wist zelfs niet af te drukken toen hij keeper Julen Agirrezabala al had omspeeld en voor een leeg doel stond. Zodoende draaide de intense kwartfinale uit op een verlenging. Daarin trok Bilbao aan het langste eind. Invaller Iñaki, twee dagen terug nog actief met Ghana op de Afrika Cup in Ivoorkust, schoot via binnenkant paal de 3-2 binnen. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd het zelfs nog 4-2. Het jongere broertje van Iñaki deelde de genadaklap uit.

Het is voor Barcelona opnieuw een tegenslag. Xavi en co. werden onlangs nog in de finale van de Spaanse Supercopa vernederd door Real Madrid, de koppositie in La Liga is ook ver uit zich en nu is het ook nog einde verhaal in de Copa del Rey.