Heerenveen wil Tjoe-A-On

Update: Heerenveen heeft concurrent voor Köhlert binnen

25 januari om 17:04
Laatste update: 25 januari om 17:04

SC Heerenveen heeft zijn oog laten vallen op Nathan Tjoe-A-On. Dat meldt De Leeuwarder Courant woensdagavond. De Friezen zien in de linksback een winterse versterking, en willen hem graag op huurbasis oppikken bij Swansea City. 

Tjoe-A-On wordt volgens de LC bij Heerenveen gezien als een goede 'korte termijnoplossing'. Kees van Wonderen, de trainer van Friezen, beschikt dit seizoen niet echt over een concurrent voor vaste linkervleugelverdediger Mats Köhlert. 

Mocht Heerenveen daadwerkelijk in zee gaan met Tjoe-A-On, dan keert de 22-jarige Rotterdammer alweer snel terug op de Nederlandse velden. De linksback speelde tot afgelopen seizoen bij Excelsior, waarna hij een transfer naar Swansea afdwong. Zijn avontuur bij The Swans, waar hij nog een contract tot medio 2026 heeft, is op z'n zachtst gezegd nog geen succes. Tjoe-A-On speelde nog geen enkel duel. 

Update: SC Heerenveen heeft de komst van Nathan Tjoe-A-On bevestigd. De 22-jarige linksback keert een halfjaar na zijn transfer van Excelsior naar Swansea City op huurbasis terug naar Nederland. 

"Nathan heeft het bij Excelsior goed gedaan en kiest er nu bewust voor om bij ons de concurrentiestrijd aan te gaan", zegt algemeen directeur Ferry de Haan, die Tjoe-A-On nog kent uit zijn tijd bij de Kralingers. "Met hem erbij komen we achterin ruimer in onze keuzes." Tot dusver was Mats Köhlert de enige echte linksback in de selectie van coach Kees van Wonderen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!