KNVB gaat strafschopmoment Feyenoord - PSV evalueren

KNVB reageert op omstreden strafschopmoment na Feyenoord - PSV

25 januari om 14:15
Laatste update: 25 januari om 14:32

De afdeling scheidsrechterszaken van de KNVB gaat woensdag het veelbesproken strafschopmoment bij het bekerduel tussen Feyenoord en PSV (1-0) evalueren, meldt de voetbalbond aan ANP. De spelers en staf van PSV voelen zich bestolen vanwege dit cruciale moment, waarbij de VAR de situatie niet bekeek.

PSV'er Noa Lang ging in het zestienmetergebied naar het gras na contact met Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer, scheidsrechter Dennis Higler gaf geen strafschop. Ook de VAR greep niet in, wat leidde tot woede bij PSV-coach Peter Bosz. De KNVB doet verder geen uitspraken over het voorval. De bond bevestigt alleen dat de situatie wordt meegenomen in de evaluatie van woensdag. "Net zoals in andere gevallen in wedstrijden waar iets om te doen is", aldus de bond.

PSV verloor met 1-0 in De Kuip en ligt daarmee uit het bekertoernooi. Bosz liet zich behoorlijk gaan op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. De zestigjarige hoofdcoach was vooral boos omdat VAR Clay Ruperti ervoor koos om Higler niet naar het scherm te roepen. "Dat een scheidsrechter dat niet ziet, dat kan", begon Bosz. "Dat is misschien best moeilijk. Maar de videoscheidsrechter ziet de beelden. Wieffer raakt hem vol op zijn voet. Hier is toch geen discussie over mogelijk?"