'Lille klopt aan bij Ajax en brengt bod uit op zomeraankoop'

'Lille klopt aan bij Ajax en brengt bod uit op zomeraankoop'

25 januari - 16:28 Laatste update: 16:46
189

Chuba Akpom en Carlos Forbs kunnen deze maand nog vertrekken bij Ajax. Dat meldt Voetbal International. Lille OSC heeft zelfs een bod uitgebracht op de Engelse spits, terwijl Forbs zoals bekend concrete interesse uit de Premier League geniet.

Clubwatcher Tim van Duijn verwacht dat er uitgaand nog het één en ander gaat gebeuren in de hoofdstad. "Forbs zal naar de Premier League gaan, die zal uiteindelijk wel zwichten", zegt hij in de Pak Schaal Podcast. "Het zit nu nog vast, omdat hij er zelf nog niet echt oren naar heeft, maar Burnley en Nottingham Forest hengelen naar hem. De vraag is nog wel of hij wacht tot Steven Bergwijn gaat, dan kan hij diens plek overnemen. Die kant zou het nog op kunnen gaan."

Daarnaast heeft Lille dus een bod gedaan op Akpom. Ook vanuit Italië en van een Engelse club is er interesse in de aanvaller. De toekomst van Benjamin Tahirovic komt eveneens aan bod. De Bosniër is niet meer zeker van zijn plek, nu hij er met Jordan Henderson een forse concurrent bijkrijgt. "Hij kon naar Freiburg, dacht ik, maar zoals het er nu voorstaat blijft hij gewoon. Maar ja, de window is nog acht dagen open."

Of Ajax zich naast Henderson nog gaat versterken, is de vraag. Uitgaande transfers zouden ruimte kunnen bieden voor een aanwinst. "Ik heb het gevoel dat ze ergens op aan het broeden zijn, maar ik kan mijn vinger er niet helemaal achterleggen wat dat is. Het kan ook zijn dat er helemaal niets meer komt."