'Ajax kan nog wat miljoenen sprokkelen na akkoord over transfer van back'

'Ajax kan nog wat miljoenen sprokkelen na akkoord over transfer van back'

26 januari - 16:42
29

Ajax is hard op weg om definitief afscheid te nemen van Jorge Sánchez. Volgens het Mexicaanse Súper Deportivo hebben de Amsterdammers een akkoord bereikt met Cruz Azul over een transfer van de 26-jarige rechtsback. Wel moet er nog één situatie worden opgelost.

Sánchez is door Ajax namelijk verhuurd aan FC Porto. Hoewel hij in het Estádio do Dragão voornamelijk de bank warmhoudt, moet de Portugese topclub nog wel instemmen met een vervroegde beëindiging van de overeenkomst. 

Volgens Súper Deportivo is dat het laatste obstakel. Ajax en Cruz Azul zijn het eens en ook Sánchez stemde al in met een terugkeer naar zijn geboorteland. Cruz Azul is net begonnen aan het nieuwe seizoen en hoopt de 38-voudig international van El Tri zo snel mogelijk te verwelkomen. Hoeveel met de transfer gemoeid is, is niet duidelijk. Eerder viel in de wandelgangen een bedrag van bijna vier miljoen euro.

Sánchez speelde in eigen land eerder voor Santos Laguna en Club América. Bij die laatste club verdiende hij in 2022 een transfer naar Ajax. Dat werd echter geen succes. De Mexicaan speelde uiteindelijk 26 officiële duels voor de Amsterdammers, waarin hij drie keer scoorde en drie assists gaf.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!