Witsel overtuigde Vermeeren om voor Atlético Madrid te kiezen

Atlético Madrid kan Witsel bedanken na grote transfer: 'Hadden een goed gesprek'

27 januari om 13:09

Arthur Vermeeren heeft zijn keuze gemaakt. Vanaf nu gaat hij door het leven als toptalent van Atlético Madrid, en niet langer van Royal Antwerp FC. De middenvelder mocht zijn eerste indrukken bespreken bij het sociale-media-team van de Spaanse grootmacht.

Atlético legt een flinke som op tafel om Vermeeren uit Deurne-Noord weg te plukken. Naar verluidt kan die oplopen tot 27 miljoen euro. In Madrid heerst dus veel vertrouwen in zijn kwaliteiten. "Ik kan mijn gevoelens niet echt beschrijven, maar ik kan niet wachten om aan de slag te gaan", aldus de Belg, die ambitieus is. "Ik kom hier om veel wedstrijden te spelen, om elke wedstrijd te spelen en om alle prijzen te pakken. Met deze club is dat mogelijk."

Vermeeren ging niet over één nacht ijs om zijn keuze te maken. Hij vroeg ook raad aan een landgenoot en kersverse ploeggenoot: Axel Witsel. "Ja, ik heb met hem gesproken. Dat was een goed gesprek. Ik heb ook kennis gemaakt met de andere teamgenoten."

Atlético Madrid speelde bovendien al langer door zijn hoofd. "Ik beeldde het me al vaak in, uitkomen voor Atlético. Door hun passie is dit echt een speciale club. Het voelt aan als een familie", deelt Vermeeren al enkele complimenten uit. Toen hij donderdagavond de bekerpartij in het Wanda Metropolitano bijwoonde, werd dat gevoel alleen maar versterkt. "Zoiets zag ik nog nooit. Het moment waarop ik het stadion betrad, die supporters... Dat is het beste wat ik ooit gezien heb!"